Om Arena Spartacus

Arena Spartacus er en del af Player Social Responsibility, som er startet af Spillerforeningen – fagforeningen for fodboldspillere på eliteplan. Baggrunden for Player Social Responsibility er spillernes ønske om at omfavne den status, de har som rollemodeller, og herigennem tage socialt ansvar med fodbolden som udgangspunkt. Under Player Social Responsibility ligger også Spartans og Giv Racismen Det Røde Kort.

Fodbold for børn og unge i udsatte områder
Arena Spartacus er et tilbud til børn og unge i aldersgrupperne 8-13 år og 14-18 år i socialt udsatte boligområder om gratis fodboldtræning hver uge i lokalområdet. Tilbuddet er for alle, men henvender sig især til:

  • Marginaliserede børn og unge
  • Frafaldstruede unge
  • Unge i kriminelle miljøer

 

Topspillere styrker sociale kompetencer
Tidligere Superligaprofiler fungerer som koordinatorer og trænere, og flere gange årligt kan deltagerne desuden se frem til besøg af nuværende Superligaspillere eller andre aktiviteter som fx ture til en Superligakamp.

I samspil med kommuner, skoler, pædagoger, SSP, politi mv. er spillerne via deres status med til at rykke de unge i en positiv retning. Under træningen bliver børnene mødt med en praktisk pædagogik, der på en uformel måde lærer dem at fungere i sociale sammenhæng, mens de får rørt sig og har det sjovt. Målet er gennem fodbold at adfærds- og holdningspåvirke de unge, give dem positive oplevelser og et fast holdepunkt, der i det lange løb skal give dem selvtillid, holde dem fra kriminalitet og motivere dem til at tro på, at de fx kan fuldføre en uddannelse.

Arenaer på tværs af landet Den første arena så dagens lys i Bispebjerg i september 2012 fulgt op af Herlev, Brønshøj, Silkeborg og Aalborg, og i de kommende år arbejder vi videre på, at endnu flere børn og unge kan drage nytte af tilbuddet i andre byer i Danmark. Se mere under Arenaer her.

Se præsentationsmateriale om Arena Spartacus her.

Se video fra åbningsdagen her:

kanalsport.dk
Copyright © 2013 - Player Social Responsibility - c/o Spillerforeningen - Frederiksholms Kanal 4, 2. sal - 1220 København K - Tlf: 31 52 13 00 - mette.vestergaard@spillerforeningen.dk
Created by DehliDesign